Visitekaartjes maken

Opvallen is een van de woorden die blijven hangen bij visitekaartjes drukken. Niet bij de visitekaartjes maken zelf, maar wel als je de uitgave eenmaal in je handen hebt. Daar sta je wel bij stil voor de visitekaartjes maken voor de productie. Met de standaard visitekaartjes maken heb je de meeste vrijheid en mogelijkheden om de kaartjes zo te ontwerpen dat ze helemaal bij jou passen. Of bij je bedrijf. Een van de voordelen is dat ieder visitekaartje helemaal passend gemaakt kan worden aan de huisstijl. Een vormgeving die niet alleen op een visitekaartje komt, maar ook op de website, in de handtekening van een e-mail en op de correspondentie. Contacten zullen dit daarom ook herkennen en dat is essentieel. Door de herkenbaarheid zullen de gebruikers sneller lezen wat erop vermeld staat. Bij het visitekaartjes drukken is dat een volgende techniek wat goed uitgevoerd moet worden. Tekst en afbeeldingen worden in goede kwaliteit afgedrukt, maar hiervoor moet jij de goede vereisten doorgeven wat betreft formaat, papiermateriaal, bedrukking en afwerking. Gelukkig is dit een samenstelling waar je stap voor stap doorheen wordt geholpen door Printedeal.be. Belangrijk is te overwegen of jouw kaartjes meer tekst moeten bevatten of dat de afbeeldingen juist een grote rol moeten spelen. Dit is bepalend voor de verdere keuze en vormgeving voor de visitekaartjes drukken.

Visitekaartjes drukken op het beste papier

Het begint bij het formaat kiezen voor visitekaartjes drukken. Als eerste heb je voor visitekaartjes maken de keus tussen een staande en liggende vorm, vervolgens heb je ook nog het klapkaartje als optie. Bedenk hoe uitzonderlijk jouw kaartje moet zijn. De meeste kaartjes hebben een liggend ontwerp. Niet voor niets is dit de aanbevolen optie. Maar mocht een liggende vorm of het klapkaartje beter bij het ontwerp passen, dan klik je deze aan. Kies vervolgens het soort papier voor de visitekaartjes maken. Een keuze dat zeker bepalend is voor de uitstraling. Visitekaartjes drukken kan uitgevoerd worden op de volgende materialen:

  • Houtvrij mat mc papier: de meest aanbevolen keuze en gemaakt van stevig mat materiaal met een gladde structuur.
  • Houtvrij natuurkarton wit: papier met een ruwe structuur en geschikt om op te schrijven.
  • Biotop naturel: milieuvriendelijk papier met een luxe crèmekleurige uitstraling.
  • Houtvrij dubbelzijdig sulfaatkarton: gemaakt van dubbelzijdig stevig laminaat met een massieve uitstraling.
  • PVC wit en transparant: luxe plastic materiaal, vergelijkbaar met het materiaal van bankpasjes.
  • Ice silver metallic papier: een opvallende kartonsoort met een sprankelend oppervlak voorzien van een zilveren lichtgevende glans.

De juiste kleuren

Er bestaan meerdere manieren voor kleuren bij visitekaartjes drukken. Bij Printdeal.be kan je visitekaartjes maken met PMS-kleuren en de full color. De PMS staat voor het Pantone Matching System en is geschikt voor bedrukken van de huisstijl. Bij visitekaartjes maken houd je rekening met de huisstijl van een bedrijf. Deze bedrukkingstechniek is toe te passen bij visitekaartjes maken in de standaard liggende vorm, bij de klapkaartjes of in de PVC transparante uitvoering. Met uitzondering van de PVC wit, kan PMS op alle papiersoorten bedrukt worden. Full color wordt toegepast op de PVC witte materialen. Full color bestaat uit de kleuren cyaan, magenta, yellow en key (zwart). Op Printdeal.be wordt met 4/4 aangegeven dat beide zijden worden bedrukt met full color. Wil je voorkomen dat de inkt niet gaat afgeven na het visitekaartjes drukken, dan kan je aangeven dat het kaartje afgerond wordt met een luxe afwerking. Dit is dan een matte of glanzende laag die enkelzijdig of dubbelzijdig wordt toegepast. Een PVC kaartje kan nog voorzien worden van de UV-spotlak. Het is duidelijk dat je bij Printdeal.be visitekaartjes drukken met zorgzaamheid en professionaliteit kan samenstellen.