Verrijk jezelf en je omgeving met een hypnose opleiding

Ik ben als psycholoog altijd een persoon geweest van de sceptische orde. Dus als het gaat over theorieën zonder harde bewijzen in termen van statistische analyses, dan haak ik al snel af. Veel psychologie, en vooral oude psychologie, is echter leunstoel psychologie. Mensen die andere mensen observeren en daar conclusies uit trekken. Dit levert vaak aantrekkelijke literatuur is, maar het is allemaal niet te verifiëren. Zo is het ook met hypnose. Het is lastig om concreet te bewijzen dat hypnose effectief is en er heerst ook een bepaald stereotype betreft hypnotiseurs zoals bijvoorbeeld Rasta Rostellie die hypnose tot een show maken in plaats van een medische discipline. Toch is hypnose één van de zaken die mij enorm boeien ondanks mijn principes die bewijs vereisen. Waarom weet ik niet, of beter, het waarom is voor mij niet toegankelijk. Dat is wellicht ook waarom hypnose zo interessant is. Of het nou werkt of niet, als je zelf onder hypnose gaat dan heb je al het bewijs dat je nodig hebt. Daarom heb ik me laten hypnotiseren en het effect is wonderbaarlijk. Dat is raar, want ik ben de laatste die een term als wonderbaarlijk in de mond zou nemen, maar ik heb ervaren wat ik heb ervaren en dit heeft mijn nieuwsgierigheid alleen maar meer geprikkeld. Hypnose is een soort geestverruimende ervaring. Je moet je geest voorstellen als een groot appartement waarin allemaal mensen wonen met verschillende eigenschappen en wensen en verlangens. Er is echter maar 1 appartement toegankelijk, want je kunt moeilijk overal tegelijk wonen. Tevens is het zo dat iedereen met zichzelf bezig is, je ziet de buren dus nauwelijks, hooguit een glimp, maar te kort om elkaar te leren kennen. Je hebt dus geen idee wat er gaande is in dit appartement. Met hypnose open je de deuren naar alle andere appartementen en leer je wat er gaande is in eigen hoofd. Dat is de kracht van hypnose, namelijk dat het bijna letterlijk de verborgen deuren naar je geest opent. Het is zeer effectief en daarom besloot ik om een hypnose opleiding te volgen, zodat ik mensen in mijn praktijk beter kan helpen door ze te hypnotiseren. Het is namelijk één ding om mensen te vertellen dat ze wellicht gemotiveerd worden door andere zaken dan die ze zelf voor ogen hebben, maar om mensen echt te laten beseffen, te laten zien, dat ze niet altijd weten wat hun motiveert, dat is iets heel anders. Met een hypnose opleiding ben ik in staat om mensen echt bewust te laten worden van hun onderbewuste. Met andere woorden, door het volgen van een hypnose opleiding ben ik in staat om ervoor te zorgen dat het onderbewuste bewust wordt.

De hypnose opleiding van hypnosepraktijk.net

Een hypnose opleiding is niet iets wat je zomaar even tussen de bedrijven door kunt doen. Je moet een bepaalde vorm van commitment hebben. De hypnose opleiding duurt niet lang, maar het is wel intensief. Dat is goed, want zo kun je in relatief korte tijd de hypnose opleiding volbrengen. De hypnose opleiding is zo ingericht dat je de opleiding naast je normale activiteiten kunt volgen. De hypnose opleiding bestaat uit drie fases. Fase één en twee volg je twee keer van vrijdag tot en met zondag. Er zit een week tussen beide fases. De laatste fases is één dag. In totaal ben je dus 7 dagen kwijt aan deze hypnose opleiding. Voor mij was het ideaal, want ik kon gewoon een hotelletje in de buurt boeken en was als het ware twee keer een weekendje weg. Maandag kon ik weer gewoon naar de praktijk. Alleen vrijdag moest ik even wat zaken verzetten. Gelukkig werk ik vrijdag alleen in de ochtend, dus veel hoefde er niet omgezet te worden. De eerste twee fases bestaan uit een basis hypnose opleiding en een advanced hypnose opleiding. De laatste fase bestaat uit één dag en dit is de Master fase in de hypnose opleiding. Er zit ongeveer een maand tussen de tweede en derde fase. Mocht je na de hypnose opleiding denken dat je er nog niet helemaal klaar voor bent, dan kun je voor 10 euro per uur de cursus opnieuw volgen. Ook als je later een opfriscursus nodig denkt te hebben kun je van deze mogelijkheid gebruik maken. Ideaal om dus scherp te blijven wat betreft je hypnose capaciteiten. Ik zelf ben in ieder geval van plan om ieder jaar een opfris cursus te volgen. Ook omdat ik hypnose toepas als een professional is het belangrijk dat mijn vaardigheden goed up to date blijven. Op deze manier kunnen mijn patiënten altijd de beste zorg verwachten. Het is dus een soort kwaliteitscontrole.

De praktische zaken

Als je je in wilt schrijven dan is het wel handig als je van te voren een beetje weet wat je kunt verwachten en wat je moet doen. Voor al dit soort informatie is het het beste dat je gewoon even een kijkje neemt op de site. Om je alvast een voorproefje te geven van wat je daar zoal kunt vinden volgt hieronder een klein overzicht.

  • Vroegboekkorting van 50 euro
  • Nergens goedkoper
  • Afbetaling is mogelijk

De vroegboekkorting is natuurlijk aantrekkelijk dus wees er snel bij. Als iets nergens goedkoper is, dan wil je natuurlijk weten hoe goedkoop het is. De hypnose cursus kost 895,00 en dat is exclusief verblijf en dergelijke. Je hoeft niet in één keer te betalen.