Veranda zonwering: altijd buiten kunnen zitten

Toen we eind vorig jaar kozen voor een veranda aan huis, hoopten we dat we optimaal gebruik konden maken van de mogelijkheden die dit bood. Vooral het buiten zitten in de zomer was een doelstelling die we graag mogelijk wilden maken, zonder een vervelende parasol, het zoeken van schaduw of gewoon verbranden in de hitte. De veranda werd snel aangelegd, maar direct in de zomer merkten we al dat het geen goede optie was. De felle zonnestralen kwamen namelijk door het dak heen, waardoor het alsnog bijzonder heet werd tijdens het buiten zitten. Niet echt de bedoeling, want zo hadden we alsnog niets aan de veranda. Gelukkig wees de buurman ons op tuinmaximaal.be, waar je een veranda zonwering kunt bestellen. We hadden nog nooit van een veranda zonwering gehoord, maar het blijkt dus dat meer mensen de problemen hebben die wij hadden. We hebben direct een veranda zonwering besteld die snel geleverd en gemonteerd kon worden. Dankzij onze veranda zonwering werd de zomer alsnog gered. Niet alleen voor ons, maar ook voor de kinderen die de verkoeling hard nodig hadden in de bijzonder hete zomer.

De veranda zonwering maakt het verschil

Onze veranda zonwering maakt merkbaar het verschil wanneer we buiten willen zitten. De veranda zonwering is bijvoorbeeld gemakkelijk in te klappen, waardoor een zwakke zon heerlijk de veranda verwarmt. Wordt het echter te warm omdat de zon te fel wordt, dan is met een druk op de knop de veranda zonwering uitgeklapt en wordt het lekker koel. Op die manier kunnen we dankzij de veranda zonwering letterlijk op elk moment van de dag buiten zitten op de veranda. Zeker nu we er ook voor gekozen hebben om een haard te installeren naast de veranda, met een ventilator die de warmte richting de veranda blaast. Die gebruiken we alleen wanneer de veranda zonwering ingeklapt is natuurlijk – maar dat is ook logisch omdat je geen verwarming nodig hebt wanneer de zon bijzonder heet is. Door meer gebruik te maken van de mogelijkheden die we buiten het huis hebben, is het leuker geworden om in de tuin te zitten. De veranda kunnen we nu ook eindelijk optimaal gebruiken en we overwegen zelfs een ommuring te plaatsen. Daar hebben we uiteraard eerst weer een vergunning voor nodig, maar zo werkt het nou eenmaal in ons land. Daar hebben we weinig over te zeggen helaas.

Meer gebruikmaken van de tuin

We hebben de veranda laten plaatsen naar een Zweeds model. We zijn zeker niet de eersten, we zagen dat overal mensen aan het werk gegaan zijn om meer gebruik te maken van de mogelijkheden die rond het huis te vinden zijn. Op die manier kun je namelijk net even iets meer ruimte scheppen en dat is wenselijk wanneer je bijvoorbeeld met een heel gezin in huis zit, wanneer je feesten wilt geven, wanneer je gewoon even naar buiten wilt of meer gebruik wilt kunnen maken van de eigenlijke ruimte die er is. Je kunt hierbij denken aan een veranda of overkapping, een tuinhuis of een heg om de grond heen om zo privacy te creëren. Wij hebben in ieder geval goed kunnen merken dat de extra mogelijkheden wenselijk waren. We zitten nauwelijks nog achter de televisie en ook onze kinderen zijn veel meer buiten te vinden waar ze lekker in de tuin kunnen spelen. Dankzij

  • de sterke diensten
  • en aantrekkelijke prijzen van Tuin Maximaal

hebben we in ieder geval eindelijk kunnen genieten van de zomer op een bijzonder aangename en prettige manier die bij iedereen paste die er gebruik van wilde maken.