Linkbuilding

Heb je al een website of denk je er over na om een website te laten ontwerpen? Denk dan eens aan het bedrijf Webhog. Zij doen niet alleen aan het maken van klasse websites, ook kunnen zij zorgen voor linkbuilding. Deze tekst gaat over linkbuilding. Wat is linkbuilding nu precies? Dit anglicisme is wellicht de oplossing voor de problemen die je hebt op het gebied van goede internetmarketing. Een website bouwen is zeker niet het hele verhaal. Nadat de website als het ware de lucht in gaat, moeten mensen wel van het bestaan van de site afweten. Daar zijn diverse manieren voor en een van de beste methodes is door gebruik te maken van linkbuilding. Dit zorgt er namelijk voor dat je hoog in Google of welke willekeurige zoekmachine men dan ook mag gebruiken, terechtkomt. Dit klinkt je ongetwijfeld als muziek in de oren want jij weet vast en zeker net als elk ander goed ingelicht persoon dat Google een grote marktpositie heeft in internetland. Veel mensen gebruiken Google namelijk als startpagina en zullen met behulp van trefwoorden op zoek gaan naar de site en de informatie die ze zoeken. Door linkbuilding toe te passen zal in de meeste gevallen jouw site als een van de besten uit de bus komen. Dat zal er voor zorgen dat je klantenaantal flink zal toenemen. Dat is immers waar het allemaal om te doen is. Mensen gebruiken niet alleen vaak de startpagina als basis voor hun zoekopdrachten, ook wordt Google überhaupt vrijwel altijd gebruikt om informatie mee in te winnen. Je kunt er wel vanuit gaan dat meer dan 98 procent van de Nederlandse bevolking Google gebruikt als zoekmachine. Dit geldt zeker niet alleen voor Nederlandse burgers maar voor burgers over de hele wereld, wellicht met uitzondering van China waar Yahoo nog altijd erg in trek is. Ook voor deze zoekmachine kan linkbuilding een uitkomst bieden.

Wij doen aan linkbuilding

Het internet is een grote bron van inspiratie. Deze vorm van media bestaat nog niet erg lang. Laten we zeggen dat het halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw gebruikelijk werd dat bij bedrijven en in het onderwijs maar ook in de wetenschap steeds meer gebruik gemaakt ging worden van het internet. Langzamerhand konden normale burgers hier ook mee gaan werken tot het punt waar we nu op zijn belandt: een zeer belangrijk, zo niet belangrijkste bron van informatie over alles dat er in ons leven speelt. Niet zo gek dus dat dit ook door de marketing is opgepakt en dat veel bedrijven en diensten hun producten aanbieden via websites. Niet alleen bieden ze het daar aan, het kan ook puur informatief zijn. Zo zijn er diverse typen websites te vinden. Het staat als een paal boven water dat elke website graag veel bezoekers wilt genereren. Daar kan men namelijk, mits men het slim speelt, behoorlijk mee verdienen. Uiteraard zijn er sites voor de overheid en dergelijke diensten en is het niet de bedoeling dat de overheid aan dergelijke bezoekers geld verdient. Toch is het van belang dat ook dergelijke sites eenvoudig gevonden kunnen worden want ze zijn van groot belang. Het is ook bij zulke sites juist de bedoeling om een hoog bezoekersaantal te halen. Websites zijn er dus niet enkel vanwege commercieel gewin. Wat je wellicht al wel opvalt, is dat ook sites die zijn opgericht puur ter informatief en/of educatie hoog in Google of andere zoekmachines terug te vinden zijn. Ook zij maken namelijk gebruik van slimme internetmarketingtechnieken zoals linkbuilding. In deze tekst willen we het graag hebben over linkbuilding omdat we soms weleens het gevoel hebben dat linkbuilding een negatieve connotatie heeft. We willen deze twijfel graag bij iedereen wegnemen en laten zien dat linkbuilding de normaalste zaak van de wereld is. Net als dat folderen de normaalste zaak in de wereld is voor winkels die graag hun aanbiedingen onder de aandacht willen brengen. Je kunt linkbuilding dus zien als een methode om reclame te maken via het internet voor je eigen website. Voor zowel persoonlijk, commercieel, altruïstisch of informatief gewin. Niet zo gek dus dat allerlei sites met ons in zee gaan.

Meer weten? Neem even contact met ons op

Want op onze website vindt u alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken. Wilt u graag iemand te woord staan om al uw prangende vragen omtrent het wellicht wat vage begrip “linkbuilding” aan te stellen? Geen probleem. Op onze website vindt u diverse manieren om met ons in contact te komen. U kunt ons bellen, ons e-mailen of het online contactformulier invullen. Wij trachten om altijd zo snel mogelijk al uw vragen over linkbuilding te beantwoorden en dan staat u er uiteraard geheel vrij in om voor linkbuilding te kiezen. Linkbuilding is een van de vele mogelijkheden om aan internetmarketing te doen. Er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat uw site beter vindbaar wordt gemaakt en er zijn mogelijkheden om uw site uit te breiden. Een aantal kunnen we u niet onthouden en moeten naast linkbuilding in een tekst als deze niet onbesproken blijven. Dit kan trouwens ook door ons worden uitgevoerd:

  • Zoekmachine optimalisatie. Maak uzelf beter vindbaar in Google door seo teksten op strategische plekken op uw site te plaatsen met zoektermen erin verwerkt.
  • Laat een app bouwen. Zo zijn smartphonegebruikers ook sneller geneigd om naar uw site toe te komen

We hopen dan ook snel van u te horen!