EPDM dakbedekking

De belangrijkste functie van je woning is dat hij je beschermt tegen invloeden van buitenaf. Al in de prehistorie zochten mensen bescherming tegen regen, kou en andere weersinvloeden en ook wilde dieren werden ontvlucht. Er werd beschutting en veiligheid gezocht in grotten, maar later begon men zelf woningen te bouwen. Tegenwoordig hoef je niet meer bang te zijn voor wilde dieren die je aanvallen als je buiten bent. Neerslag, kou en hitte zijn er echter nog steeds en daarom is een dak boven je hoofd een van de primaire levensbehoeften. Als je geen dak boven je hoofd hebt, ben je bovendien blootgesteld aan eventuele daden van anderen. Je moet tegenwoordig een stuk banger zijn om beroofd of erger te worden, dan voor een tijger die je aanvalt. Je woning moet je dus goed beschermen tegen al deze dingen. Het dak heeft hierin een belangrijke functie. Het dak boven je hoofd is niet alleen figuurlijk, maar zeker ook letterlijk van groot belang. De neerslag komt van boven, dus zonder dak komen de regen en andere soorten neerslag zo je huis binnen. Daarom moet je er voor zorgen dat je dak je huis goed beschermt. EPDM folie kan je hierbij helpen. EPDM is een speciaal soort dakbedekking, dat vele mogelijke toepassingen heeft. Door de vele speciale eigenschappen is het een uitstekend materiaal om het dak waterdicht mee te maken, zodat het altijd droog en warm blijft binnen. EPDM is een duurzaam materiaal en beschermt allerlei soorten daken tegen vocht en vuil. Het is gemakkelijk aan te brengen en daarmee is het mogelijk om zelf je dakbedekking aan te brengen. Dit kan je een hoop kosten besparen, omdat je geen professionals hoeft in te huren om de klus te klaren.

De voordelen van EPDM

Het gebruik van EPDM als dakbedekking heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het zeer duurzaam materiaal en gaat daarom heel lang mee. EPDM is gemaakt van Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Het EPDM folie is heel licht, en daarom gemakkelijk zelf aan te brengen. Daarnaast is het heel flexibel, zodat het de hoekjes en randjes in het dak goed afdekt en het natuurlijk gemakkelijk is aan te brengen op het dak. Het grootste voordeel van EPDM is dat het een zeer duurzaam materiaal is. De levensduur is minimaal 50 jaar, wat betekent dat het niet snel vervangen hoeft te worden en dus niet erg milieubelastend is. Daarnaast is het materiaal van hoge kwaliteit, wat verschillende voordelen heeft. Ten eerste is het elastisch, waardoor het zonder problemen kan uitzetten en krimpen door warmte en vocht. Het dak is natuurlijk de plek waar de meeste zon op schijnt en ook neerslag komt er direct op terecht. Daarnaast is het materiaal zwart van kleur, dus wordt de warmte van de zon extra snel opgenomen. EPDM kan echter heel goed tegen deze weersinvloeden en door de elasticiteit van wel 400 procent zal het niet uitdrogen. Dit heeft als voordeel dat het niet scheurt, zodat er geen lekkage kan ontstaan. Omdat het materiaal zo sterk en duurzaam is, heb je er minstens 50 jaar weinig omkijken naar. Het is verstandig om zo nu en dan de dakgoten en waterafvoer te reinigen om ervoor te zorgen dat er geen verstoppingen en overstromingen plaatsvinden, maar verder hoef je er eigenlijk niks voor te doen. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn dat je het zelf kunt plaatsen. Je kunt er in je eigen tijd mee bezig en hoeft geen onnodige kosten te maken door een professional in te huren. Het EPDM folie is gemakkelijk zelf aan te schaffen en te plaatsen.

EPDM aanschaffen

Als je EPDM wilt gebruiken als dakbedekking, kun je op verschillende manieren EPDM bestellen. Ten eerste kun je naar een bouwmarkt gaan, waar je het folie meestal wel kunt vinden. Het nadeel van het kopen van een dergelijk product in een bouwmarkt is echter dat je altijd duurder bent dan wanneer je het product online koopt. Een bouwmarkt heeft namelijk veel meer kosten dan een webwinkel, zoals een pand op een bereikbare, maar dure locatie en personeel. Deze kosten worden doorberekend in de prijs, waardoor je altijd meer betaalt dan online. Webwinkels zijn niet afhankelijk van een voor klanten goed bereikbare locatie en kunnen daarom een magazijn plaatsen op een voordelig stuk grond. Ook is er minder personeel nodig, omdat de klanten niet persoonlijk geholpen hoeven te worden. Je kunt EPDM folie bijvoorbeeld kopen op www.interexpress.be. Hier vind je EPDM dakbedekking van de hoogste kwaliteit voor een voordelige prijs. De voordelen van het kopen van EPDM bij Interexpress:

  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Veilig afrekenen
  • Afspraak is afspraak

Als je een bestelling plaatst bij Interexpress, ben je ervan verzekerd dat het binnen drie dagen op de stoep staat. Daarnaast kun je verschillende soorten EPDM en bijbehorende accessoires kopen voor een zeer voordelige prijs. De betaling gebeurt via een beveiligde verbinding en Interexpress komt zijn afspraken na. Naast EPDM kun je bij Interexpress ook terecht voor verschillende accessoires. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale hemelwaterafvoeren, die geschikt zijn om te plaatsen op een dak met EPDM. Ook zijn er speciale lijmen en kitten, die kunnen worden gebruikt bij de montage. Ook isolatieplaten, daktrimmen, prefab hoeken en andere accessoires vind je in de webshop. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden kun je een kijkje nemen op www.interexpress.be, waar je uitgebreide informatie over de mogelijkheden van EPDM en de aangeboden producten kunt vinden.

Meer van interexpress.nl