De onvergetelijke schoonheid die je ontdekt tijdens de Galapagos reizen

Wie zich in de natuur interesseert en de verschillende documentaires van onder andere David Attenborough heeft gezien, is inmiddels bekend met de bijzondere natuur op de Galapagos Eilanden. Atacama maakt het nu als reisorganisatie met Galapagos reizen mogelijk om zelf als avonturier en ontdekkingsreiziger deze archipel te verkennen. Laat je verrassen tijdens deze Galapagos reizen door de prachtige flora en fauna die deze eilanden rijk zijn en kom ondertussen tot rust, genietend van alle uitstekende faciliteiten die er tijdens de Galapagos reizen tot je beschikking staan. We ontdekken de Galapagos reizen van Atacama op atacama.be en geven je enkele redenen waarom je juist nu jouw reis naar de Galapagos eilanden moet ondernemen.

De Galapagos reizen van Atacama

Wie een beetje bekend is met de Galapagos eilanden, weet dat er een aantal zeer bijzondere dieren woonachtig zijn op deze vulkanische archipel. Denk daarbij aan:

  • De Amerikaanse fregatvogel met zijn grote rode krop
  • De Galapagos Albatros, met zeer grote spanwijdte
  • De Galapagosreuzenschildpad die enkel op de Galapagos eilanden voorkomt
  • De blauwvoetgent, die zoals de naam al zegt blauwe voeten heeft
  • De veelkleurige Sally Lightfood-krab
  • De bijzondere zeelegunaan

Niet voor niets is sinds de ontdekking van de eilanden door Charles Darwin deze archipel onophoudelijk onderwerp van studies en onderzoeken geweest. Hier huizen zo veel unieke diersoorten, dat het de wetenschap nog steeds boeit om meer en meer over deze dieren te weten te komen. Dit maakt de Galapagos reizen van Atacama zo uniek, omdat je op een heel bijzondere manier de flora en fauna van de Galapagos eilanden zelf kunt ontdekken. Dit doe je namelijk per jacht of per catamaran. Met maximaal 16 passagiers aan boord ervaar je de schoonheid van deze eilanden op een rustige, ongedwongen manier. Geen massatoerisme dus, maar met aandacht en respect voor de natuur ga je van baai naar baai en van eiland naar eiland om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en prachtige locaties te verkennen. De Galapagos reizen worden gedurende het hele jaar aangeboden, dankzij het gunstige klimaat dat er op deze eilanden heerst. Een tocht kan enkele dagen duren en is goed te combineren met bijvoorbeeld een reis naar andere landen in Zuid-Amerika. Zo zijn de Galapagos reizen uitstekend samen te doen met een bezoek aan het Amazonewoud. Vooral voor echte natuurliefhebbers, die enerzijds worden aangetrokken door de bijzondere natuur op de eilandengroep en anderzijds door de lonkende jungle van de  Amazone, is dit een reis die hoog op het verlanglijstje zal staan. Atacama maakt dit mogelijk, door een uitgebreide selectie te bieden van reizen waarbij een bezoek naar de Galapagos eilanden op het programma staat. We selecteren er één om als voorbeeld te bekijken.

Ecuador Untamed

Tussen de Galapagos reizen van Atacama staat de reis Ecuador Untamed. Dit is een 21-daagse reis waarbij het land Ecuador in al haar schoonheid kan worden ervaren. Naast een bezoek aan de Galapagos eilanden staat ook het Amazonewoud en de Laan der Vulkanen op het programma. Het neemt je mee door het magistrale gebergte van de Andes en brengt je naar koloniale steden als Quito en Cuenca. Het is een heel ontspannen reis, waarbij er ruimte is voor avontuur en voor natuur, maar ook voor rust tussen de activiteiten door. Tijdens de 21 dagen van deze reis ontmoet je de lokale bevolking en kun je zien hoe zij nog leven in een land waar vroeger de Inca’s heersten. De zonnetempels zullen dan ook zeker niet ontbreken op deze reis. Voor wie de cultuur van Ecuador wil combineren met de natuur van de Galapagos en Amazone is Atacama de beste reisorganisatie die er is.